1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warm perentaartje met vanilleroom

Warm perentaartje met vanilleroom

Warm perentaartje met vanilleroom product foto
  • Ingredienten:

  • 4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
  • 2 handperen, geschild, in blokjes
  • 1 eetl. verse tijm of rozemarijn, gehakt of 1 theel. gedroogd
  • 75 g pecannoten, grof gehakt
  • 75 g blanke rozijnen
  • 3 eetl. honing
  • 3 eetl. stroop
  • voor de vanilleroom:
  • 250 ml vanillevla (Melkan)
  • 100 ml slagroom (Melkan), lobbig geklopt
  • muffinvorm met grote holten, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan. Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop. Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover. Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm. Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.voor 4 taartjes
Variatie
Vervang rozijnen door pitloze gehalveerde druiven.
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 66 g
  • vet
  • 45 g
  • Kcal
  • 700
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie