1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme appeltaart met vanillesaus en ijs

Warme appeltaart met vanillesaus en ijs

Warme appeltaart met vanillesaus en ijs product foto
  • Ingredienten:

  • 1 zakje chocoladeglazuur
  • 1 appeltaart (gekocht of zelfgebakken)
  • 1 l roomijs boerenjongens
  • 1/2 l vanillevla
  • 200 ml koffieroomaluminiumfolie
Voorbereiden
Dit kunt u een dag van tevoren al doen: maak de chocoladeglazuur warm volgens de aanwijzingen op het zakje. Zet 8-12 borden klaar. Knip een heel klein puntje van het zakje glazuur en teken op elk bord een zo groot mogelijke kerstbal: volg de bordspiegel en maak het ‘haakje’ op de rand. Laat het glazuur opdrogen. Leg op elk bord een stukje keuken­papier, stapel ze voorzichtig en zet ze weg tot gebruik. Snijd de appeltaart in 8-12 gelijke punten, zet in een springvorm en schuif de punten tegen elkaar aan. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en zet de appeltaart in de koelkast.
Bereiden
Verwarm een half uur voor het serveermoment de oven voor op 175°C. Zet de appeltaart in de warme oven en bak de taart in 15 minuten warm. Neem het ijs uit de vriezer, zet een ijslepel in een beker met heet water. Roer de vanillevla en de koffieroom in een mengbeker door elkaar en klop het met de mixer op de hoogste stand 1 minuut, zodat het een beetje schuimig wordt. Zet de borden naast elkaar op het aanrecht. Vul de 'kerstbal' met vanillesaus. Zet op elk bord, iets uit het midden, een punt appeltaart en leg er een bol boeren­jongensijs bij. Lepel er eventueel nog wat vanillesaus over.Nagerecht voor 8-12 personen
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
8
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 10 g
  • koolhydraten
  • 77 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 625
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie