Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme geitenkaassalade

Warme geitenkaassalade

Warme geitenkaassalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels
  • 75 gram waterkers of veldsla
  • 300 gram stevige geitenkaas in 4 plakken
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 25 gram blanke amandelen gehakt
  • 2 eetlepel sinaasappelsap
Bereiden
Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen. Verwijder eventuele pitjes. Verdeel de waterkers (haal de dikke stelen eraf) of veldsla over de borden. Rooster de amandelen voor de dressing in een droge hete koekenpan. Meng ze door sinaasappelsap, 3 eetlepels olijfolie en zout en peper. Sprenkel de helft van de dressing over de waterkers of veldsla. Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasplakken 1-2 minuten per kant op halve stand. Leg ze op de salade en verdeel de sinaasappelpartjes en de rest van de dressing erover. Lekker met geroosterd witbrood.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
9 g
vet
44 g
Kcal
510