Warme kersenkoek - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme kersenkoek

Warme kersenkoek

Warme kersenkoek product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetl. zachte boter
  • 500 g ontpitte kersen (uit pot of vers)
  • 2 eieren
  • 250 ml melk (Melkan)
  • 150 g bloem
  • 25 g custardpoeder
  • 1 theel. gemalen kaneel
  • 3 eetl. gele basterdsuiker
  • poedersuiker
  • 1 liter roomijs
  • een ronde ovenschaal of quichevorm
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal of quiche­vorm in met boter. Laat kersen uit een pot goed uitlekken, ontpit verse kersen.
Bereiden
Schep de kersen in de ovenschaal. Klop eieren en melk los. Zeef bloem, custardpoeder en kaneel in een kom, voeg de basterdsuiker toe, meng het door elkaar en schenk, al kloppend met een garde, het eimengsel erdoor. Klop er een glad en klontervrij beslag van. Lepel het beslag over de kersen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven, of tot de koek gestold is en goudbruin van kleur. Bestrooi de kersenkoek rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Snijd hem warm in punten en serveer met een bol roomijs.Nagerecht voor 6-8 personen

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
84 g
vet
25 g
Kcal
610