Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme salade van varkenshaas, bietjes en blauwe kaas

Warme salade van varkenshaas, bietjes en blauwe kaas

Warme salade van varkenshaas, bietjes en blauwe kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 125 milliliter olijfolie
  • 2 teentje knoflook geperst
  • 1 bruin stokbrood in plakken
  • 400 gram varkenshaas in plakken van 2cm
  • 500 gram gekookte biet gepeld, in parten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 250 gram blauwe kaas verkruimeld
  • 1 kropje (eikenblad)sla iets kleiner gescheurd
Bereiden
Verwarm de ovengrill. Meng de olijfolie met knoflook, zout en peper. Bestrijk de broodplakken licht met de olie en rooster ze onder de grill. Bak de varkenshaas in 2 eetlepels knoflookolie 2 minuten per kant. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie. Rooster de bietenpartjes 2-3 minuten in het braadvet en blus af met balsamicoazijn. Meng de rest van de knoflookolie met citroensap en honing tot een dressing. Verdeel de helft van de kaas over het brood en zet dit nog heel even onder de grill. Verdeel de sla over de borden. Leg de varkenshaas en bietjes erop, sprenkel de dressing erover. Strooi de kaas erover en leg het stokbrood met gesmolten kaas erbij.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
48 g
vet
55 g
Kcal
880