1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas

Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas

Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram varkenshaas in gelijk blokjes
  • 1 eetlepel kruidenmix voor varkensvlees of kip
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 Sateprikkers
Voorbereiden
Doe het vlees in een kom. Roer de kruidenmix met de knoflook, olie en citroensap los en giet dit over het vlees. Schep goed om en laat een paar uur afgedekt in de koelkast marineren. Leg de satéprikkers in een bakje water.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rijg de blokjes aan de satéprikkers en leg ze op een bakplaat. Bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Keer de spiesjes na 10 minuten. Eet ze bij voorkeur warm met bijvoorbeeld een frisse dressing van peterselie, citroenrasp en olijfolie.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 0 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 225
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie