Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas

Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas

Warme spiesjes van gemarineerde varkenshaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 gram varkenshaas in gelijk blokjes
  • 1 eetlepel kruidenmix voor varkensvlees of kip
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 Sateprikkers
Voorbereiden
Doe het vlees in een kom. Roer de kruidenmix met de knoflook, olie en citroensap los en giet dit over het vlees. Schep goed om en laat een paar uur afgedekt in de koelkast marineren. Leg de satéprikkers in een bakje water.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Rijg de blokjes aan de satéprikkers en leg ze op een bakplaat. Bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten gaar. Keer de spiesjes na 10 minuten. Eet ze bij voorkeur warm met bijvoorbeeld een frisse dressing van peterselie, citroenrasp en olijfolie.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
0 g
vet
10 g
Kcal
225