Warme wintersoep - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Warme wintersoep

Warme wintersoep

Warme wintersoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gr bloem
  • 75 gr geraspte belegen kaas
  • 75 gr koude boter in blokjes
  • 1 ei
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml runderbouillon (zonder vlees) uit een pot
  • sesamzaad
  • oven
Bereiden
Kneed een kruimelig deeg van 75 gram bloem, 75 gram geraspte belegen kaas en 75 gram koude boter in blokjes. Kneed er een beetje losgeklopt ei door tot het deeg smeuïg is en leg het even in de koelkast. Verhit een beetje olie, fruit hierin 1 gesnipperd uitje en voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Laat even sudderen en giet er 500 ml runderbouillon (zonder vlees) uit een pot bij. Laat zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met een bouillonblokje of zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm en steek er kerstvormpjes uit. Bestrijk met wat losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaad. Bak de koekjes in de oven in 20 minuten goudgeel. Laat afkoelen en serveer bij de tomatensoep.
Variatie
Maak kleine envelopjes om de koekjes in te doen en hang deze met lint aan het oor van de soepkom.