1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Waterkerssoep met gerookte kip

Waterkerssoep met gerookte kip

Waterkerssoep met gerookte kip product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 125 g bleekselderij, in stukjes
  • 125 g prei, in reepjes
  • 8 dl gevogeltefond of kippenbouillon
  • 75 g kruimige aardappelen, in blokjes
  • 2 bosjes waterkers of veldsla
  • 125 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
  • 125 g demi crème fraîche (Melkan)
  • reepjes gedroogde tomaat
Bereiden
Verhit de olie en roerbak hierin de bleekselderij en de prei 4 minuten. Giet de fond erbij en voeg de aardappel toe. Kook zachtjes 12-15 minuten. Dompel de bosjes waterkers in kokend water. Voeg ze bij de soep en pureer de soep. Verdeel de kip over 4 warme kommen of borden en giet de soep erop. Garneer met crème fraîche, met twee eetlepels gevormd tot een quenelle, met daarop reepjes tomaat.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 7 g
  • vet
  • 723 g
  • Kcal
  • 330
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie