1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Waterkerssoep met gestoomde pepermakreel

Waterkerssoep met gestoomde pepermakreel

Waterkerssoep met gestoomde pepermakreel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bosje/zakje waterkers, harde stelen verwijderd
  • 750 ml warme visbouillon van tablet
  • 50 ml demi crème fraîche (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g makreelfilet peper, in stukjes (Vismarine koelvers)
Voorbereiden
Verwarm de olie en fruit de sjalot zachtjes in circa 3 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut. Snijd de waterkers grof en doe deze samen met de bouillon in de pan. Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
Bereiden
Laat de bouillon weer aan de kook komen en laat 1 minuut doorkoken. Pureer de soep en roer de crème fraîche erdoor. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel de soep samen met de stukjes makreel over 4 borden, garneer met de waterkers en serveer er eventueel soepstengels bij.
Variatie
Vervang de waterkers door veldsla.
Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 140
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie