1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Waterzooi van worst en wintergroenten

Waterzooi van worst en wintergroenten

Waterzooi van worst en wintergroenten product foto
  • Ingredienten:

  • 4 saucijzen of runderworstjes
  • 400 ml groentebouillon of vleesbouillon (van tablet)
  • 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 prei, in ringen
  • 4 wortelen of 1 winterwortel, in plakjes
  • 1/2 knolselderij, geschild, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml crème fraîche (Melkan)
  • nootmuskaat
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Prik de worstjes goed in met een vork. Verwarm de bouillon tot net onder het kookpunt en voeg de tijm en de laurierblaadjes toe. Leg de worstjes in de bouillon en laat ze 4 minuten in de net niet kokende bouillon garen. Voeg de groenten bij de bouillon en giet de crème fraîche erbij. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Laat alles 15 minuten op een lage stand gaar worden.
Variatie
Meng eens 1 blikje tomatenpuree door dit gerecht.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 33 g
  • Kcal
  • 420
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie