1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Weense chocoladetaart

Weense chocoladetaart

Weense chocoladetaart product foto
  • Ingredienten:

  • 175 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 3 eetlepel melk
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram cacaopoeder
  • 400 gram hazelnootpasta
  • 250 gram abrikozenjam
  • 400 gram pure chocolade grof gehakt
  • souffleschaal 18 cm
  • bakpapier
  • taartrooster
Voorbereiden
Vet de schaal in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter in de magnetron 30 seconden op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig. Voeg de eieren en melk toe en klop goed door. Spatel bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop kort tot een glad beslag. Schep dit in de vorm en bak 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat 5 minuten buiten de magnetron staan om na te garen. Keer om, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster.
Bereiden
Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met hazelnootpasta. Leg de volgende laag erop en bestrijk de bovenkant daarvan met de helft van de abrikozenjam. Dek af met de volgende laag. Zet even koud weg. Verwarm de rest van de jam zonder te koken. Strijk deze over de taart. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron 2 minuten op 450 Watt. Schep de rest van de chocolade erdoor. Giet de chocolade over de taart en laat even drogen. Versier met bonbons, vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta, of leg er geschaafde chocoladekrullen op.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
12
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 147 g
  • vet
  • 76 g
  • Kcal
  • 1360
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie