Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Welsh rarebit met uienringen en cheddar

Welsh rarebit met uienringen en cheddar

Welsh rarebit met uienringen en cheddar product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 gram boter
  • 1 grote ui in dunne ringen
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 50 gram bloem
  • 200 milliliter kokendhete melk
  • 100 milliliter donker bier
  • 150 gram cheddar
  • 1 mespuntje scherpe mosterd
  • 1 scheut worcestershiresaus
  • 4 sneetje stevig brood dik gesneden
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verhit 1 eetlepel van de boter en fruit de uienringen met de Provençaalse kruiden in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Verhit de overige boter in een pan met dikke bodem en roer de bloem er een paar minuten doorheen. Giet de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een gladde saus. Giet het bier erbij en roer de kaas erdoorheen tot deze is gesmolten. Breng de kaassaus op smaak met mosterd en worcestershiresaus. Verwarm de ovengrill voor. Rooster het brood en leg de sneetjes naast elkaar op de bakplaat. Verdeel de uienringen erover en schep de kaassaus erop. Gratineer in de oven, maar zet de boterhammen niet te dicht onder de grill. Serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
27 g
vet
24 g
Kcal
400