Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Welsh rarebit

Welsh rarebit

Welsh rarebit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 sneetjes witbrood of bruinbrood, zonder korst
  • 125 ml bier (pils of lichtbruin)
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • 1 theel. mosterd
  • mespuntje cayennepeper
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • 25 g boter
  • 2 eetl. gehakte peterselie4 ovenschaaltjes of lage ovenschaal, ingevet
Voorbereiden
Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes brood aan beide kanten lichtbruin.
Bereiden
Verwarm het bier en smelt hierin al roerend de kaas. Voeg mosterd, cayennepeper en worcester­shiresaus toe. Roer van de warmtebron af de boter erdoor. Leg de sneetjes brood in de schaaltjes of ovenschaal. Schenk de saus over het geroosterd brood en zet het gerecht nog 2-3 minuten onder de ovengrill tot de bovenkant begint te kleuren. Bestrooi de Welsh rarebit met peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
13 g
vet
21 g
Kcal
305