1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 eieren geklutst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel witte basterdzuiker
  • 200 milliliter melk
  • 8 sneetje meergranen of volkorenbrood zonder korst
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 125 gram boter
  • 2 citroenen geperst
  • 2 appels geschild, in blokjes
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 eetlepel stroop
Bereiden
Meng de eieren met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de melk. Week de sneetjes brood in dit mengsel. Fruit de sjalotjes in 25 gram boter. Voeg de helft van het citroensap en de appelblokjes toe en smoor circa 10 minuten. Bak intussen de wentelteefjes in de rest van de boter. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes of verkruimel de kaas. Verwarm voor de saus de stroop met de rest van het citroensap en voeg een klein scheutje water toe. Snijd de wentelteefjes diagonaal door en leg ze op borden met de kaas en appelcompote ertussen. Giet de stroopsaus erover.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 715
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie