Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus

Wentelteefjes met geitenkaas en stroopsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eieren geklutst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel witte basterdzuiker
  • 200 milliliter melk
  • 8 sneetje meergranen of volkorenbrood zonder korst
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 125 gram boter
  • 2 citroenen geperst
  • 2 appels geschild, in blokjes
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 6 eetlepel stroop
Bereiden
Meng de eieren met de vanillesuiker, de basterdsuiker en de melk. Week de sneetjes brood in dit mengsel. Fruit de sjalotjes in 25 gram boter. Voeg de helft van het citroensap en de appelblokjes toe en smoor circa 10 minuten. Bak intussen de wentelteefjes in de rest van de boter. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes of verkruimel de kaas. Verwarm voor de saus de stroop met de rest van het citroensap en voeg een klein scheutje water toe. Snijd de wentelteefjes diagonaal door en leg ze op borden met de kaas en appelcompote ertussen. Giet de stroopsaus erover.

Voedingswaarde

eiwit
22 g
koolhydraten
63 g
vet
40 g
Kcal
715