Wentelteefjes met paddenstoelenragout - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes met paddenstoelenragout

Wentelteefjes met paddenstoelenragout

Wentelteefjes met paddenstoelenragout product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 8 sneetjes grof bruinbrood (meergranen-, volkorenof waldkornbrood)
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 150 milliliter melk
  • 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 150 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 milliliter kookroom
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of tijm
  • 75 gram boter
  • 150 gram mozzarella
Bereiden
Week de sneetjes brood in een mengsel van ei, melk, Provençaalse kruiden, zout en peper. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en paddenstoelen 2-3 minuten. Bestrooi met de bloem en breng op smaak met zout en peper. Voeg de kookroom toe. Bind met aangelengde maizena en meng de rozemarijn erdoor. Verwarm de ovengrill. Bak de sneetjes brood circa 2 minuten per kant in de boter. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Verdeel de paddenstoelenragout en mozzarella erover en zet even onder de grill totdat de kaas gaat smelten. Bestrooi eventueel met wat gehakte groene kruiden. Lekker bij uiensoep of witlofsoep.
Variatie
Neem brie of mosterdkaas in plaats van mozzarella.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
38 g
vet
45 g
Kcal
680