Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wentelteefjes van kruidkoek met blauwe bessen en hangop

Wentelteefjes van kruidkoek met blauwe bessen en hangop

Wentelteefjes van kruidkoek met blauwe bessen en hangop product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 l volle yoghurt (Melkan)
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (Melkan)
  • 4 plakken kruidkoek of peperkoek
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 200 g blauwe bessen
Voorbereiden
Leg een schone theedoek in een vergiet en hang dit vergiet in een kom of pan. Giet de yoghurt op de doek en laat dit circa 6 uur uitlekken. Dit kan een dag van tevoren.
Bereiden
Klop in een diep bord de eieren los met de melk. Wentel de plakken koek door dit mengsel. Verhit de boter en bak de wentelteefjes 2 minuten per kant. Snijd ze even-tueel diagonaal door. Leg ze op de borden met daarnaast quenelles (ovaaltjes, gemaakt met behulp van twee eetlepels) van hangop en strooi de blauwe bessen eromheen.Bereidingstijd ca. 20 min. Uitlekken 6 uur.
Variatie
Vervang kruidkoek of peperkoek door suikerbrood of rozijnenbrood.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
29 g
vet
21 g
Kcal
365