Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Whities met hazelnoten

Whities met hazelnoten

Whities met hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g witte chocolade
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • bakblik of springvorm 20 à 30 cm Ø
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de chocolade met de boter in een pannetje op lage stand al roerend smelten. Laat al roerende weer wat afkoelen. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en zout tot een dik geel mengsel. Giet beetje bij beetje het chocolademengsel en het bakmeel erbij tot een egaal beslag. Giet het beslag in het bakblik en verdeel de hazelnoten erover. Bak de whities in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Vanbinnen zal de cake dan nog wat zacht zijn. Laat afkoelen en snijd in blokjes. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
Variatie
Voeg ook eens wat stukjes gehakte pure chocolade toe.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
90 g
vet
41 g
Kcal
805