Wienerschnitzel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 ongepaneerde kalfs- of varkensschnitzels (ca. 125 g per stuk)
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren losgeklopt met 2 eetlepels water
  • 100 gram of 4 eetlepels paneermeel fijn beschuit- of broodkruim
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 citroen schoongeboend, in plakken
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes of 2 augurken fijngehakt
Bereiden
Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Paneer ze met de bloem, eieren en paneermeel (zie pagina 63). Verhit de boter in een koekenpan. Bak de schnitzels eerst op middelhoge stand aan beide kanten goudbruin. Bak ze daarna op een lage stand in 3-4 minuten per kant gaar. Leg de schnitzels op warme borden. Leg er voor een klassieke wienerschnitzel een plak citroen op met daarop een cirkeltje van ansjovisfilet met kappertjes erin.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
28 g
vet
21 g
Kcal
455