In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wijnblad met brie en marmelade

Wijnblad met brie en marmelade

Wijnblad met brie en marmelade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 12 wijnbladeren, in pot (uitgelekt)
  • 300 g brie
  • 1 eetl. olijfolie
  • (grof)gemalen (zwarte) peper
  • 1/2 pot sinaasappelmarmelade
  • keukengaren
Voorbereiden
Spoel de wijnbladeren onder stromend water af en dep ze droog op een schone theedoek. Verdeel de brie in 6 punten.
Bereiden
Leg 2 wijnbladeren licht overlappend op een droog werkvlak. Zet er in het midden een puntje brie op. Strijk er een beetje olijfolie over en maal er peper over. Vouw de zijkanten van de wijnbladeren over de kaas en vorm of rol er pakketjes van. Bind ze vast met keukengaren en bestrijk ze met olijf­olie. Schep de marmelade in een pannetje en verwarm deze op de barbecue. Zet de briepakketjes 4-5 minuten op de barbecue tot de bladeren licht geschroeid zijn. Draai ze halverwege een keer om. Serveer ze met de warme marmelade.6 stuks
Variatie
• Voeg 1 theelepel gehakte verse rozemarijn en 2 theelepels sinaasappellikeur aan de marmelade toe. • Vervang het wijnblad door een blad paksoi. Overgiet het paksoiblad met kokend water, spoel meteen daarna met koud water en dep het droog.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
23 g
vet
15 g
Kcal
280