Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 gram gerookt ontbijtspek, in plakjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes, groen loof apart
  • 1 potje wildfond (ca. 350 ml)
  • 1 eetlepel verse gehakte (platte) peterselie
  • 1 scheut scheutje sherry of port
Bereiden
Bak het spek licht krokant en verkruimel het daarna. Schep het wit van de bosui erdoor. Giet de fond erbij met 400 ml water. Verwarm en kook zachtjes 3 minuten. Schep voor het serveren het loof en de peterselie erdoor en voeg een scheutje sherry toe. Serveer de bouillon in warme kopjes of kleine kommetjes.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
2 g
vet
9 g
Kcal
130