1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes

Wildbouillon met bosui en spekjes product foto
  • Ingredienten:

  • 100 gram gerookt ontbijtspek, in plakjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes, groen loof apart
  • 1 potje wildfond (ca. 350 ml)
  • 1 eetlepel verse gehakte (platte) peterselie
  • 1 scheut scheutje sherry of port
Bereiden
Bak het spek licht krokant en verkruimel het daarna. Schep het wit van de bosui erdoor. Giet de fond erbij met 400 ml water. Verwarm en kook zachtjes 3 minuten. Schep voor het serveren het loof en de peterselie erdoor en voeg een scheutje sherry toe. Serveer de bouillon in warme kopjes of kleine kommetjes.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 130
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie