1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wilde zalm met krokante ham

Wilde zalm met krokante ham

Wilde zalm met krokante ham product foto
  • Ingredienten:

  • 4 (wilde) zalmfilets, ontdooid
  • 4 plakken parmaham, zeer fijngesneden
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes
  • 2 dikke preien, gewassen en in blokjes
  • 100 milliliter groentebouillon (van tablet)
  • 1 bosje peterselie of kervel, grof gehakt
  • ovenschaal, ingevet
Bereiden
Dep de zalm goed droog, bestrooi rondom licht met zout en peper en leg in de ovenschaal. Meng de parmaham met de citroenrasp, knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Bedek hier de bovenkant van de zalmfilets mee. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de pastinaak op middelhoge stand beetgaar. Voeg de prei toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe en roerbak nog een paar minuten tot het vocht verdampt is. Bak de zalmfilets in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar en krokant. Schep de peterselie door de groenten en serveer bij de zalm.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 19 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 485
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie