1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wilderijstsalade met zalm en sesam

Wilderijstsalade met zalm en sesam

Wilderijstsalade met zalm en sesam product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g wilde rijst
  • zout
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine), in brede repen
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1/2 theel. mosterd
  • versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst met zout in ruim water. Giet af en laat afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de rijst op de borden. Leg de zalm erop en giet de dressing erover. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en bosui.voorgerecht of lunchgerecht
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 18 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie