Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wilderijstsalade met zalm en sesam

Wilderijstsalade met zalm en sesam

Wilderijstsalade met zalm en sesam product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g wilde rijst
  • zout
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine), in brede repen
  • 2 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. wittewijnazijn
  • 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1/2 theel. mosterd
  • versgemalen peper
Bereiden
Kook de rijst met zout in ruim water. Giet af en laat afkoelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de rijst op de borden. Leg de zalm erop en giet de dressing erover. Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en bosui.voorgerecht of lunchgerecht

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
44 g
vet
18 g
Kcal
415