In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wildpaté met druiven in gelei

Wildpaté met druiven in gelei

Wildpaté met druiven in gelei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g wildpaté
  • 6 blaadjes witte gelatine (12 g)
  • 250 ml vleesbouillon (van tablet), gezeefd
  • 100 g blauwe druiven
  • paar blaadjes basilicum of muntplasticfolie
  • 4 hoge kookringen of stekers ø 8 cm, ingevet met olie
Voorbereiden
(De voorbereiding kan een dag van tevoren!) Bekleed een schaal of groot bord met plasticfolie. Zet daarop de kookringen. Vul de ringen tot maximaal 2/3 met paté. Strijk de bovenkant met de achterkant van een natte lepel glad. Week de blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water. Verwarm de bouillon zonder te koken en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Halveer de druiven, verwijder eventuele pitten. Giet een dun laagje van het gelatinemengsel op de paté en zet het even in de diepvries om op te stijven. Leg de druiven met de bolle kant naar boven op het gelatinelaagje en giet de rest van de bouillon (eventueel iets verwarmd als deze te stijf is) erover. Zet alles minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Bereiden
Zet de koude patétaartjes op de borden. Snijd ze met een warm scherp mes los van de kookring en verwijder de ring. Garneer met blauwe druiven en blaadjes basilicum of munt.Minimaal 3 uur koelen
Variatie
• Vleesbouillon kan worden vervangen door druivensap of appelsap. De gelei is dan iets minder doorschijnend.• Vervang wildpaté door Ardenner paté of notenpaté.

Voedingswaarde

eiwit
8 g
koolhydraten
6 g
vet
18 g
Kcal
220