Winterglow - Recepten
Go-Tan roept uit voorzorg de Gebakken Uitjes 500 gram terug. De zakken kunnen mogelijk metaaldeeltjes bevatten.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Winterglow

Winterglow

Winterglow product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor het ijs:
  • 1 kg stoofperen, geschild en gehalveerd
  • 400 ml water
  • 1/2 citroen, schoongeboend
  • 25 g perenrood suiker
  • 1 kaneelstokje
  • voor de pudding:
  • 250 ml slagroom (Melkan)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 gelatineblaadje (2 gram)
  • 6 kletskoppen
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 25 g suiker
  • verse blaadjes munt
  • 6 glaasjes
Bereiden
Stoof de peertjes met water, citroen, perenrood suiker en het kaneelstokje 2,5 uur. Verwijder het kaneelstokje en de citroen. Pureer de peren met vocht. Draai er ijs van in de ijsmachine of zet het mengsel in een schaal in de diepvries. Roer de massa dan om het half uur om tegen de vorming van grove ijskristallen. Laat het ijs 4 uur bevriezen. Breng voor de pudding de slagroom met het kaneelstokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken. Week intussen de gelatine in koud water. Neem het roommengsel van de warmtebron, verwijder het kaneelstokje en los de uitgeknepen gelatine erin op. Vul de glaasjes voor de helft met de room en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast opstijven. Leg een kletskop op het glaasje en schep er een bol ijs op. Bestrooi met kaneel gemengd met suiker en garneer met munt.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
33 g
vet
17 g
Kcal
300