1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlof ´lepeltjes´

Witlof ´lepeltjes´

Witlof ´lepeltjes´ product foto
  • Ingredienten:

  • 3 witlofstronkjes
  • kaasvulling:
  • 100 g oude of jonge kaas in miniblokjes
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. fijngesneden bieslook
  • hamvulling:
  • 100 g gekookte ham in dikke plak, in miniblokjes
  • 3 zoetzure augurkjes, fijngesneden
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mosterd
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • fruitvulling:
  • 1/2 friszure appel, gewassen en in miniblokjes
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 1 mandarijntje, in stukjes
  • 1/2 banaan, in miniblokjes
  • 1 theel. citroensap
  • 1 theel. honing
Bereiden
Maak eerst een vulling door de ingrediënten met elkaar te mengen en breng dit eventueel op smaak met zout en peper. Snijd de stronk van de witlof een centimeter af en pluk de blaadjes los. Leg de blaadjes als bootjes op een schaal en schep er twee theelepeltjes van de vulling in. Bestrooi met wat groene kruiden of wat versgemalen peper en serveer direct.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 13 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 16 g
  • Kcal
  • 275
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie