1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 4 Stronkjes Witlof (ca 400 gram)
  • 100 gram blauwe kaas (roquefort of Danish blue) grof verkruimeld
  • 50 gram walnoten
  • 2 peren geschild, in plakjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje balsamico- of wittewijnazijn
Bereiden
Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Voeg er de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas aan toe. Schep de dressing door de witlofreepjes en verdeel steeds een bergje over 4 borden. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas. Lekker met stokbrood.
Variatie
Voeg eens gebakken spekblokjes of reepjes rauwe ham toe aan de salade.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 14 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 350
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie