1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas

Witlofsalade met blauwe kaas product foto
  • Ingredienten:

  • 4 stronkjes witlof (ca. 400 gr)
  • 50 g walnoten
  • 100 gr blauwe kaas (roquefort of Danish blue), grof verkruimeld
  • 2 peren, geschild, in plakjes
  • Voor de dressing:
  • 1/2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. balsamico- of wittewijnazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. honing
Bereiden
Snijd eventueel de binnenste kern uit de witlofstronkjes en snijd het lof in schuine reepjes. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de dressing, de helft van de noten en de helft van de blauwe kaas door de witlofreepjes. Verdeel de plakjes peer erover en bestrooi met de rest van de noten en blauwe kaas. Lekker met stokbrood.
Variatie
Voeg gebakken spekblokjes of reepjes rauwe ham toe aan de salade.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 13 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie