In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 g krielaardappels, koelvers
  • 50 g walnoten
  • 2 struikjes witlof, in smalle reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 150 g belegen boerenkaas, in miniblokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • handje gehakte verse tuinkruiden (bladpeterselie, bieslook)
  • voor de dressing:
  • 100 ml kokosmelk (pakje of blikje)
  • 1/2 geperste sinaasappel
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Kook de krieltjes beetgaar en giet ze af. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Schep de witlofreepjes, bleekselderij, boerenkaas en de helft van de noten met de dressing luchtig door elkaar. Bak de krieltjes licht in de olijfolie en schep de tuinkruiden erdoor. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de salade bestrooid met de rest van de noten en de krieltjes er apart bij.

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
38 g
vet
66 g
Kcal
875