1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes

Witlofsalade met koriander-kokos-dressing en kruidenkrieltjes product foto
  • Ingredienten:

  • 250 g krielaardappels, koelvers
  • 50 g walnoten
  • 2 struikjes witlof, in smalle reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 150 g belegen boerenkaas, in miniblokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • handje gehakte verse tuinkruiden (bladpeterselie, bieslook)
  • voor de dressing:
  • 100 ml kokosmelk (pakje of blikje)
  • 1/2 geperste sinaasappel
  • 1 eetl. gehakte verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Kook de krieltjes beetgaar en giet ze af. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Schep de witlofreepjes, bleekselderij, boerenkaas en de helft van de noten met de dressing luchtig door elkaar. Bak de krieltjes licht in de olijfolie en schep de tuinkruiden erdoor. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de salade bestrooid met de rest van de noten en de krieltjes er apart bij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 27 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 66 g
  • Kcal
  • 875
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie