1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing

Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing

Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing product foto
  • Ingredienten:

  • 1 klein blikje mandarijntjes
  • 250 g Franse magere kwark (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 400 g witlof, in smalle reepjes
  • 150 g beenham, in blokjes of reepjes
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
Bereiden
Giet de mandarijntjes af en vang het sap op. Meng de kwark met zout, peper en kerriepoeder. Verdun de dressing met mandarijnsap. Meng de witlof met de ham en de mandarijntjes. Schep de kwarkdressing erdoor. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de salade.Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen
Variatie
- Vervang beenham door gerookte of gekookte kipfilet.- Neem in plaats van Franse magere kwark Milde kwark (Melkan).
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 16 g
  • vet
  • 8 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie