Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing

Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing

Witlofsalade met mandarijn en kwarkdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 klein blikje mandarijntjes
  • 250 g Franse magere kwark (Melkan)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 400 g witlof, in smalle reepjes
  • 150 g beenham, in blokjes of reepjes
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
Bereiden
Giet de mandarijntjes af en vang het sap op. Meng de kwark met zout, peper en kerriepoeder. Verdun de dressing met mandarijnsap. Meng de witlof met de ham en de mandarijntjes. Schep de kwarkdressing erdoor. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de salade.Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen
Variatie
- Vervang beenham door gerookte of gekookte kipfilet.- Neem in plaats van Franse magere kwark Milde kwark (Melkan).

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
16 g
vet
8 g
Kcal
200