In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 750 g witlof, in de lengte gehalveerd
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetl. verse tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 150 g geraspte belegen (boeren)kaas
  • 200 g gekookte ham, in repen
  • paprikapoeder
Bereiden
Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten. Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
54 g
vet
40 g
Kcal
685