1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen

Witlofschotel met boerenkaas en gebakken aardappelen product foto
  • Ingredienten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild en gehalveerd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 75 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 750 g witlof, in de lengte gehalveerd
  • 200 ml kookroom
  • 1 eetl. verse tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
  • 150 g geraspte belegen (boeren)kaas
  • 200 g gekookte ham, in repen
  • paprikapoeder
Bereiden
Kook de aardappelen met zout 15 minuten en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de helft van de boter en bak hierin de struikjes witlof zachtjes 10 minuten. Meng de kookroom met zout, peper, tijm en kaas. Leg de witlofstruikjes met de snijkant naar boven naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de hamrepen erover en daarna het kaasmengsel. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven. Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze, bestrooid met paprikapoeder, in de rest van de boter.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 54 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 685
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie