Witlofschotel met kaas en mosterd - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofschotel met kaas en mosterd

Witlofschotel met kaas en mosterd

Witlofschotel met kaas en mosterd product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kg witlof
  • 4 witte boterhammen, zonder korstjes
  • 25 g boter of margarine
  • 25 g bloem
  • 125 ml warme melk (Melkan)
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1-2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. gedroogde tijm
  • 450 g aardappelschijfjes
Voorbereiden
Breng water met zout aan de kook. Snijd de stronkjes witlof door en snijd de harde kern weg. Kook de witlof in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Droog de boterhammen in de broodrooster of oven zonder dat ze verkleuren. Verwarm de boter en roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat. Giet al roerende de warme melk erbij en breng de saus op middelhoge stand aan de kook. Roer 2/3 van de kaas door de saus en laat deze al roerende smelten. Breng de saus op smaak met de mosterd en tijm en eventueel zout en peper.
Bereiden
Verwarm de oven op 200°C. Spreid de aardappelschijfjes uit op een ingevette bakplaat en bestrooi ze met zout en peper. Leg de witlof in een lage ovenschaal en giet de kaassaus er gelijkmatig overheen. Verkruimel de boterhammen en vermeng dit met het restant geraspte kaas. Verdeel dit kruimelmengsel over de saus. Bak de aardappelschijfjes hoog in de oven en zet de witlofschotel een etage lager. Bak alles in circa 20 minuten bruin en gaar.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
47 g
vet
21 g
Kcal
455