Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 gram witlof
  • 200 gram kwark
  • 2 eieren
  • 200 gram Friese nagelkaas in plakjes
  • 200 gram rauwe ham in plakjes
  • 2 witte boterhammen verkruimeld
Bereiden
Breng water met zout aan de kook. Blancheer hierin de witlofstronkjes circa 2 minuten. Schep ze eruit en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de kwark los met de eieren, wat zout en versgemalen peper en giet in de ovenschaal. Snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Leg steeds een paar plakjes kaas tussen 2 helften witlof, druk ze weer tegen elkaar en rol ze op in een plak ham. Leg de witlof in het kwarkmengsel, bestrooi met het broodkruim en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin. Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
15 g
vet
14 g
Kcal
360