Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witlofstamppot met katenspek en bosui

Witlofstamppot met katenspek en bosui

Witlofstamppot met katenspek en bosui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram katenspek
  • 1 kilogram kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 125 gram kruiden(room)kaas
  • 4 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 500 gram witlof, in smalle reepjes
  • nootmuskaat
Bereiden
Snijd de helft van het katenspek in reepjes. Kook de aardappels met zout gaar. Bak de spekreepjes in een droge, hete koekenpan krokant en schep ze uit de pan. Rooster de overgebleven spekplakjes in de pan en houd apart. Stamp de gare aardappels met de kruidenkaas tot puree en schep de spekreepjes, bosui en witlof erdoor. Warm even mee. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer de stamppot met de plakjes spek erop.
Variatie
Vervang katenspek door ontbijtspek. Neem in plaats van witlof prei of Chinese kool.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
54 g
vet
41 g
Kcal
690