Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witloftaart met kerstomaatjes

Witloftaart met kerstomaatjes

Witloftaart met kerstomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakje diepvriesbladerdeeg ontdooid
  • 6 stronkjes witlof (ca. 600 g)
  • 4 eieren
  • 200 milliliter kookroom of crème fraîche
  • theelepel kerriepoeder
  • 200 gram belegen (boeren)kaas geraspt
  • 1 sneetje oud brood zonder korst, fijnverkruimeld
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes gehalveerd
  • 2 eetlepel pijnboompitten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de springvorm met het deeg en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg. Zet de vorm met het deeg even in de koelkast. Kook de witlofstronkjes 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken. Klop de eieren los met zout, peper, kookroom en kerriepoeder. Meng de helft van de kaas erdoor. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Meng de rest van de kaas met het broodkruim en verdeel dit mengsel over de deegbodem. Leg het witlof in een stervorm erop, verdeel de cherry-/kerstomaatjes ertussen en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin en strooi ze voor het serveren over de taart. Lekker met een groene salade met partjes avocado.springvorm of lage taartvorm 24 cm Ø, ingevet

Voedingswaarde

eiwit
27 g
koolhydraten
39 g
vet
50 g
Kcal
720