Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

Witloftaart met rode ui en kruidenkaas

Witloftaart met rode ui en kruidenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 6 rode uien, in ringen
  • 1 eetlepel tijm of 1 theelepel gedroogd
  • 500 gram witlof
  • 200 gram kruidenkaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 gram gemengde bladsla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 50 milliliter slasaus
  • 1 eetlepel pesto
  • taartvorm van 26 centimeter Ø, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik het deeg in met een vork. Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen. Schep de uien uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak het witlof 2-3 minuten. Verdeel de uienringen en witlofrepen over het deeg. Verdeel de kruidenkaas erover. Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven. Meng intussen de sla met de tomaat, komkommer, slasaus en pesto. Serveer de salade bij de witloftaart.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
36 g
vet
64 g
Kcal
805