Witte asperges met botersaus, beenham en eierconfetti - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met botersaus, beenham en eierconfetti

Witte asperges met botersaus, beenham en eierconfetti

Witte asperges met botersaus, beenham en eierconfetti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 kg witte asperges
  • 6 eieren
  • zout
  • versgemalen peper of nootmuskaat
  • 150 g boter
  • eventueel 4 blaadjes salie
  • 250 g gesneden beenham
Voorbereiden
Schil de asperges en snijd de onderste 2 cm eraf. Kook de eieren in 6-8 minuten hard en spoel ze met koud water af. Pel ze en hak ze fijn. Bestrooi de eierconfetti met wat zout en peper en dek af tot later gebruik.
Bereiden
Kook de asperges in ruim water met zout in 15 minuten beetgaar. De juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte. Neem ze uit het water en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Leg ze op een platte schaal en houd ze warm. Smelt intussen al roerende de boter op laag vuur, voeg desgewenst de salie toe. Leg de ham hier eventueel in als u warme ham bij de asperges wilt. Verdeel de asperges en ham over 4 borden en schep er de boter en de eierconfetti over.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
14 g
vet
45 g
Kcal
565