Witte asperges met gegrilde zalmmoot en kruidensabayon - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met gegrilde zalmmoot en kruidensabayon

Witte asperges met gegrilde zalmmoot en kruidensabayon

Witte asperges met gegrilde zalmmoot en kruidensabayon product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 zalmfilets, (Vismarine)
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • 500 g witte asperges, geschild
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 takjes basilicum, alleen het blad
  • voor de sabayon:
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 witte peperkorrels
  • 2 takjes peterselie, alleen het blad
  • 2 takjes basilicum, alleen het blad
  • 3 eetl. witte wijn of witte wijnazijn
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • 3 eidooiers
  • 5 eetl. afgekoelde visbouillon van tablet
Voorbereiden
Doe voor de sabayon de sjalot, peperkorrels, kruiden, azijn en wijn in een pan en breng aan de kook. Laat op lage stand 5 minuten zachtjes koken tot de vloeistof een beetje is ingekookt. Zeef dit mengsel en laat afkoelen. Klop de eidooiers met de visbouillon los in een glazen of metalen kom. Spoel de vis af en dep ze droog. Bestrooi met zout en peper. Snijd van de geschilde asperges de onderste 2 cm af.
Bereiden
Kook de asperges in water met zout in circa 15 minuten beetgaar. Breng ondertussen een pan met een laagje water aan de kook en zet hier de kom met het eimengsel in. Zet de warmtebron laag. Klop de wijn erdoor en blijf kloppen tot de saus luchtig wordt en gaat binden. Breng de sabayon op smaak met zout en peper. Verwarm een eetlepel olie in de grillpan. Gril de vis aan beide kanten mooi bruin en iets rosé van binnen. Giet de asperges af en verdeel ze over 4 borden. Leg de zalm erbij en schep er een lepel sabayon over. Scheur de basilicumblaadjes erover.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
4 g
vet
28 g
Kcal
395