In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen

Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen

Witte asperges met rauwe ham, ei en nieuwe aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g witte asperges, geschild
  • zout
  • versgemalen peper
  • 500 g nieuwe aardappelen bijv. Opperdoezer ronde
  • 4 eieren
  • 1-2 eetl. truffelolie
  • 1 eetl. bieslook, gesnipperd
  • 150 g dungesneden rauwe ham
Bereiden
Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges af. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe. Was de aardappelen goed en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze op in ruim water met zout, kook ze gaar in circa 20 minuten en giet ze af. Kook tegelijkertijd de asperges in circa 20 minuten beetgaar en kook de eieren 5 minuten. Neem de asperges voorzichtig uit het kookvocht en leg ze op een schaal. Pel de eieren. Doe de aardappelen over in een schaal en besprenkel ze met truffelolie, de bieslook en versgemalen peper. Snijd de eieren in stukken en serveer ze met de ham bij de asperges en aardappelen.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
27 g
vet
15 g
Kcal
320