1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte bonensoep met komijn

Witte bonensoep met komijn

Witte bonensoep met komijn product foto
  • Ingredienten:

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theel. gemberpoeder
  • 1/2 theel. komijnpoeder (djinten)
  • 1/2 theel. kurkuma
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 groot blik witte bonen, uitgelekt
  • 750 ml runderbouillon, van tablet of pot
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 bos peterselie, fijngehakt
  • 1/2 bos koriander, fijngehakt
Bereiden
Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui circa 5 minuten op lage stand. Voeg de bleekselderij en knoflook toe en fruit nog 2 minuten mee. Voeg alle specerijen, de tomatenblokjes (inclusief het sap) en de bonen toe en giet de bouillon erbij. Laat de soep aan de kook komen en circa 15 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en roer de gehakte kruiden er op het laatst doorheen.
Variatie
U kunt de witte bonen vervangen door dezelfde hoeveelheid kikkererwten.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 17 g
  • koolhydraten
  • 38 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie