Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram cranberry’s
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel of mespunt gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 handperen, geschild, in blokjes
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 milliliter kookroom
  • 250 gram witte chocolade, in stukjes
  • 200 milliliter slagroom, stijfgeklopt
  • 4 glazen
Bereiden
Kook 2 eetlepels cranberry’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren. Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry’s, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker. Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen. Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen. Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen. Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry’s. Spatel de geklopte slagroom door de choco- laderoom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Garneer met de gesuikerde cranberry’s.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
75 g
vet
48 g
Kcal
770