1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer

Witte chocolademousse met cranberry en peer product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram cranberry’s
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel of mespunt gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 handperen, geschild, in blokjes
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 200 milliliter kookroom
  • 250 gram witte chocolade, in stukjes
  • 200 milliliter slagroom, stijfgeklopt
  • 4 glazen
Bereiden
Kook 2 eetlepels cranberry’s circa 5 minuten in een klein beetje water. Giet af en bewaar om te garneren. Verwarm het sinaasappelsap met de overige cranberry’s, gember, kaneel, peer en 3/4 van de witte basterdsuiker. Kook 5-7 minuten op een lage stand en laat afkoelen. Verwarm de kookroom en smelt hierin de chocolade. Laat afkoelen. Verdeel het cranberry-peermengsel over de glazen. Schep de rest van de basterdsuiker door de apart gehouden cranberry’s. Spatel de geklopte slagroom door de choco- laderoom en verdeel over het cranberry-peermengsel in de glazen. Zet minimaal 2 uur in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren). Garneer met de gesuikerde cranberry’s.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 145 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 7 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 48 g
  • Kcal
  • 770
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie