1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wittebonensoep met knoflookbrood

Wittebonensoep met knoflookbrood

Wittebonensoep met knoflookbrood product foto
  • Ingredienten:

  • 250 gram boerensoepgroenten panklaar
  • 8 eetlepel olijfolie
  • 4 teenjes knoflook gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes op sap (400 gram)
  • 1 potje rundvlees of kippenbouillon
  • 1 blikje witte bonen uitgelekt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 stokbrood of ciabatta in plakken
Bereiden
Roerbak de soepgroenten circa 3 minuten in een soeppan in 2 eetlepels van de olijfolie met de helft van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon, aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, toe en kook circa 5 minuten zachtjes. Meng de bonen en kruiden erdoor en verwarm zonder te koken. Meng de rest van de olie met de knoflook, bestrijk het brood ermee en serveer bij de soep.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 43 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie