Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wittebonensoep met knoflookbrood

Wittebonensoep met knoflookbrood

Wittebonensoep met knoflookbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 250 gram boerensoepgroenten panklaar
  • 8 eetlepel olijfolie
  • 4 teenjes knoflook gehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes op sap (400 gram)
  • 1 potje rundvlees of kippenbouillon
  • 1 blikje witte bonen uitgelekt
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 stokbrood of ciabatta in plakken
Bereiden
Roerbak de soepgroenten circa 3 minuten in een soeppan in 2 eetlepels van de olijfolie met de helft van de knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap en de bouillon, aangevuld met water volgens de aanwijzingen op de verpakking, toe en kook circa 5 minuten zachtjes. Meng de bonen en kruiden erdoor en verwarm zonder te koken. Meng de rest van de olie met de knoflook, bestrijk het brood ermee en serveer bij de soep.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
43 g
vet
28 g
Kcal
500