1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

Wittechocoladebavarois met cranberrysaus

Wittechocoladebavarois met cranberrysaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 blaadje blaadjes gelatine (8 g)
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 250 milliliter slagroom (Melkan)
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepel sinaasappel- of amandellikeur
  • 200 milliliter blanke vla
  • blaadje munt of kerstchocolade
  • 350 gram verse cranberry\'s
  • 200 gram suiker
  • 125 milliliter water
  • 25 milliliter bessenjenever of crème de cassis
  • 4 puddingvormpjes of timbaaltjes, inhoud 125-200 ml
Voorbereiden
Week de gelatine in koud water. Smelt de chocolade met 50 ml slagroom au bainmarie of 1 minuut in de magnetron op 400 Watt. Klop de rest van de slagroom met de suiker stijf. Verwarm de likeur. Knijp de gelatine uit en los deze op in de likeur. Schep de likeur en de afgekoelde gesmolten chocolade door de vla. Spatel de slagroom erdoor. Spoel de vormpjes om met water en schep het chocolade-roommengsel erin. Laat de desserts minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Kook voor de saus de cranberry's met suiker en water zachtjes 10 minuten. Pureer de cranberry’s met de bessenjenever of crème de cassis en zet de saus in de koelkast.
Bereiden
Stort de bavarois op borden. Schep de saus eromheen en garneer met munt of kerstchocolade.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 6 g
  • koolhydraten
  • 79 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 640
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie