1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witvis met witte wijn-vanillesaus

Witvis met witte wijn-vanillesaus

Witvis met witte wijn-vanillesaus product foto
  • Ingredienten:

  • 300 ml visbouillon (van tablet) of visfond
  • 200 ml Casa de Campo Chardonnay
  • 1/3 vanillestokje, in de lengte opengesneden
  • 200 ml kookroom of slagroom (Melkan)
  • 600 g kabeljauw- of tilapiafilet
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. citroensap
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 2 eetl. gehakte verse bieslook
Voorbereiden
Verwarm de bouillon en de wijn en kook deze in tot 100 ml. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit met het stokje en de room toe aan het wijnmengsel. Kook in tot de saus iets dikker is. Laat de saus afkoelen. Eventueel een dag van tevoren en bewaard in de koelkast.
Bereiden
Bestrooi de drooggedepte vis met zout en peper. Verwarm de saus en voeg citroensap toe. Verwijder het vanillestokje. Verhit de boter en bak hierin de vis circa 2 minuten per kant. Serveer de vis met de saus en strooi de bieslook erover. Lekker met krieltjes en worteltjes met peultjes.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 29 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 365
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie