1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witvis met wortel-preirösti

Witvis met wortel-preirösti

Witvis met wortel-preirösti product foto
  • Ingredienten:

  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 winterwortels, geschrapt en grof geraspt
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 2 vastkokende grote aardappels, geschild en grof geraspt
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g diepvrieskoolvisfilet of -kabeljauw (Vismarine), ontdooid
  • 25 g boter of margarine
  • 1/2 citroen, schoongeboend, geperst en de schil geraspt
  • 1/2 citroen, schoongeboend, in parten
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie of 2 theel. gedroogd
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak hierin op middelhoge stand de winterwortel, prei en aardappel met zout en peper 10-12 minuten. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over. Verhit de rest van de olie en bak hierin de vis 3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd even warm. Voeg de boter bij de olie. Voeg citroensap en citroenrasp met de peterselie toe. Serveer de vis met de citroenjus bij de rösti en leg de citroenparten erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 18 g
  • vet
  • 29 g
  • Kcal
  • 420
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie