Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witvis met wortel-preirösti

Witvis met wortel-preirösti

Witvis met wortel-preirösti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 winterwortels, geschrapt en grof geraspt
  • 2 preien, in smalle ringen
  • 2 vastkokende grote aardappels, geschild en grof geraspt
  • zout en versgemalen peper
  • 400 g diepvrieskoolvisfilet of -kabeljauw (Vismarine), ontdooid
  • 25 g boter of margarine
  • 1/2 citroen, schoongeboend, geperst en de schil geraspt
  • 1/2 citroen, schoongeboend, in parten
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie of 2 theel. gedroogd
Bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie en roerbak hierin op middelhoge stand de winterwortel, prei en aardappel met zout en peper 10-12 minuten. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over. Verhit de rest van de olie en bak hierin de vis 3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd even warm. Voeg de boter bij de olie. Voeg citroensap en citroenrasp met de peterselie toe. Serveer de vis met de citroenjus bij de rösti en leg de citroenparten erbij.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
18 g
vet
29 g
Kcal
420