Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel

Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 600 g witvisfilet (tilapia, pangasius, kabeljauw)
  • 1 citroen, geperst
  • 4 eetl. bloem
  • 5 eetl. olijfolie of vloeibaar bakproduct
  • 100 ml visbouillon of witte wijn2 eetl. kappertjes
  • (mespuntje suiker)
  • voor de gegratineerde venkel:
  • 2-3 venkelknollen (ca. 700 g)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 vleestomaten, in kleine blokjes
  • 4 eetl. paneermeel
  • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas25 g boter, in vlokjes
  • lage ovenschaal, ingevet
Bereiden
Begin met de venkel. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de stelen van de venkel, bewaar het groen en snijd de knollen in vieren. Kook ze 5 minuten in water met zout. Giet de venkel af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Leg de venkelparten naast elkaar in de ovenschaal en verdeel er de tomatenblokjes met wat zout over. Hak het venkelgroen en meng met paneermeel, kaas en peper en strooi dit over de tomaat. Verdeel de boter erover en zet de venkel 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Haal de filets door de bloem en bak ze 2-3 minuten per kant in de olijfolie. Schep ze uit de pan, houd ze warm en voeg visbouillon, kappertjes en eventueel een mespuntje suiker aan het bakvet toe. Serveer de vis met de kappertjesjus bij de venkelschotel.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
21 g
vet
30 g
Kcal
505