Wortel-amuse - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortel-amuse

Wortel-amuse

Wortel-amuse product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
12

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 grote winterwortels, geschild
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 100 g wortelen, fijngesneden
  • 25 g boter
  • 400 ml groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetl. gehakte basilicum
  • zout
  • peper
  • blaadjes basilicum (garnering)
Voorbereiden
Snijd de winterwortels in 12 stukken. Blancheer deze, giet ze af, spoel er koud water over en hol ze uit tot kleine ‘wortel-glaasjes’. Bak het sjalotje, de knoflook en fijngesneden wortel 8 minuten in de boter. Schenk de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de basilicum. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de soep in de ‘wortelglaasjes’ en garneer met basilicum.