Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortel-bleekselderijsalade

Wortel-bleekselderijsalade

Wortel-bleekselderijsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 winterwortels, geraspt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 1/2 theel. zonnebloemolie
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 80 g gemengde slablaadjes
  • 4 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook of peterselie
  • voor de dressing:
  • 125 ml yogonaise
  • 2 eetl. kruidenbouillon, afgekoeld
  • enkele druppels tabasco
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de geraspte wortel met het citroensap.
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Verdeel de sla, wortelrasp en bleekselderij over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
8 g
vet
17 g
Kcal
200