1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortel-bleekselderijsalade

Wortel-bleekselderijsalade

Wortel-bleekselderijsalade product foto
  • Ingredienten:

  • 2 winterwortels, geraspt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 1/2 theel. zonnebloemolie
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 80 g gemengde slablaadjes
  • 4 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook of peterselie
  • voor de dressing:
  • 125 ml yogonaise
  • 2 eetl. kruidenbouillon, afgekoeld
  • enkele druppels tabasco
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de geraspte wortel met het citroensap.
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de hazelnoten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Verdeel de sla, wortelrasp en bleekselderij over de borden. Besprenkel met de dressing en bestrooi met hazelnoten en bieslook.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 17 g
  • Kcal
  • 200
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie