Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortel en spitskool met kruidencroutons

Wortel en spitskool met kruidencroutons

Wortel en spitskool met kruidencroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. pesto
  • 300 g winterwortel
  • 1/2 kleine spitskool
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g roomkaas
  • 1 eetl. citroensap
  • zout
  • versgemalen peper
Bereiden
Bestrijk de sneetjes brood met 1 eetlepel olijfolie gemengd met de pesto. Rooster ze onder een hete ovengrill. Schrap de wortel en schaaf deze in lange linten. Haal de bladeren los van de kool. Laat ze heel of snijd ze in brede repen. Blancheer de groenten 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de rest van de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook. Schep de groenten, roomkaas en citroensap erdoor en roerbak tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd het brood in kleine blokjes en strooi deze voor het serveren over het gerecht.
Variatie
- Neem in plaats van roomkaas zachte geitenkaas.- Vervang spitskool door prei of witte kool.

Voedingswaarde

eiwit
29 g
koolhydraten
26 g
vet
62 g
Kcal
780