Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortel-hazelnootburger op tagliatelle

Wortel-hazelnootburger op tagliatelle

Wortel-hazelnootburger op tagliatelle product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 100 g hazelnoten, grof gehakt
  • 500 g winterwortel, geschrapt en geraspt
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • 4 eetl. gehakte peterselie
  • 100 g broodkruim (van niet te vers brood)
  • 3 eidooiers
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g groene tagliatelle
  • 3 eetl. arachideolie of olijfolie
  • 100 g cherry-/kerstomaat
Voorbereiden
Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan. Giet in een vergiet kokend water over de wortel en laat dit goed uitlekken en afkoelen. Meng de wortel met de hazelnoten, kaas, peterselie, broodkruim, eidooiers en zout en peper naar smaak. Verdeel het mengsel in kleine ovale platte burgers. Kook de tagliatelle beetgaar.
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4-5 minuten goudbruin en krokant. Verdeel de tagliatelle als een bedje over 4 warme borden en serveer de burgers er gestapeld op. Garneer met de tomaatjes.
Variatie
In plaats van hazelnoten zijn macadamianoten ook heel lekker.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
42 g
vet
43 g
Kcal
635