1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Wortel-venkelsoep met tortellini

Wortel-venkelsoep met tortellini

Wortel-venkelsoep met tortellini product foto
  • Ingredienten:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 venkelknol, in ringen
  • 4 stengels bleekselderij, in stukken van 2 cm
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 4 lente/-bosuitjes, in stukken van 2 cm
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 liter groente- of kruidenbouillon
  • 250 gram tortellini, gevuld met spinazie
  • 1 bosje peterselie of een handje basilicumblaadjes, gehakt
Bereiden
Meng 3 eetlepels olijfolie met de pesto en zet apart. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de venkel, bleekselderij, winterwortel, bosui en Italiaanse kruiden 3-4 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met het deksel op de pan circa 10 minuten. Voeg de tortellini toe en kook zachtjes 7-8 minuten. Serveer de soep bestrooid met peterselie en besprenkeld met pesto-olie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 11 g
  • koolhydraten
  • 40 g
  • vet
  • 23 g
  • Kcal
  • 415
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie